Snore i persienner, rullegardiner og lign. udgør en stor risiko for dine børn

Snore i persienner, rullegardiner og lignende udgør en stor sikkerhedsrisiko for dine børn, da de ofte hænger i en højde, hvor barnet kan få snoren om halsen og i værste tilfælde blive kvalt. Sker det vil barnet miste bevidstheden indenfor få sekunder og dø indenfor et minut.


Hvert år er mere end 150 småbørn i USA implementeret i kvælningsulykker, som skyldes persienner og rullegardiner. Børn, der overlever kvælningsulykker, kan få alvorlige hjerneskader, som medfører, at de aldrig mere kommer til at gå, tale eller lege.


Det er derfor vigtigt, at du altid sørger for, at snorene er uden for dit barns rækkevidde, og du bør endvidere ikke placere møbler, som børnene kan klatre op på, i nærheden af snorene.


Snore i tøj er også en risiko for dine børn. Derfor må tøj til børn op til syv år (højde 1, 34 m) ikke have bindebånd eller snore i hoved- og halsområdet. Heller ikke som pynteting. Hjemmelavet børnetøj skal også opfylde denne bestemmelse.


På vores førstehjælpskurser ”Førstehjælp til børn 0-6 år” tager vi dig med på en rejse igennem dit hjem. Vi træner dig i at se dit hjem på en helt ny måde, og giver dig værktøjer til systematisk at forebyggeulykker i dit hjem.


Bedsteforældre, der skal passe dine børn, bør naturligvis også have et grundigt børnesikkerhedstjek af deres hjem.